fbpx

 

 

 

 

 

 

EU-U.S. Swiss-U.S.

Privacy Shield Framework

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy Shield Framework

EU-U.S. i Swiss-U.S. Privacy Shield dizajnirali su Sjedinjene Američke Države. Ovaj okvir predstavlja garanciju organizacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim partnerima u Evropi da su njihovi lični podaci zaštićeni na oba kontinenta.

Privacy Shield pruža brojne važne prednosti američkim organizacijama, kao i njihovim partnerima u Evropi.

Benefiti za organizacije su:

  • Smatra se da organizacije koje su usaglašene sa Privacy Shield pružaju „adekvatnu“ zaštitu privatnosti, uslov (podložan ograničenim odstupanjima) za prenos ličnih podataka izvan Evropske unije prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i izvan Švajcarske u skladu sa švajcarskim zakonom o zaštiti podataka;
  • Nije potreban zahtev država članica EU za prethodno odobrenje prenosa podataka ili će odobrenje biti automatski dodeljeno; i
  • Uslovi za usaglašavanje su jasno postavljeni i ekonomični, što bi posebno trebalo da koristi malim i srednjim preduzećima.
 
 
U skladu sa članom 15. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i članom 7. Opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (EU) 2016/679, dajem saglasnost da se podaci koji se nalaze u kolačićima koriste u svrhu boljeg korisničkog iskustva i analitike posetilaca veb sajta.