fbpx

 

 

 

 

 

 

Menadžment rizikom

ISO 31000:2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISO 31000

Predmet i područje primene

ISO 31000:2019 standard daje principe i generičke smernice za menadžment rizikom. Standard može da koristi bilo koje javno, privatno ili društveno preduzeće, udruženje, grupa ili pojedinac.

Dakle, ovaj međunarodni standard se ne odnosi posebno ni na jednu industriju ili sektor.

ISO 31000:2019 standard se može primeniti tokom postojanja organizacije i na širok spektar aktivnosti, uključujući strategije i odluke, operacije, procese, funkcije, projekte, proizvode, usluge i imovinu.

ISO 31000:2019 standard se može primeniti na svaku vrstu rizika, ma kakva da je njegova priroda, bilo da ima pozitivne ili negativne posledice. Iako ovaj standard pruža generičke smernice, on nema za cilj da promoviše jednoobraznost menadžmenta rizikom u svim organizacijama.

Prilikom projektovanja i primene planova i okvira za menadžment rizikom treba uzeti u obzir različite potrebe specifične organizacije, njene posebne ciljeve, kontekst, strukturu, funkcionisanje, procese, funkcije, projekte, proizvode, usluge ili imovinu i primenjene specifične prakse.

ISO 31000:2019 standard je namenjen da se koristi za harmonizaciju procesa menadžmenta rizikom u postojećim i budućim standardima. On daje zajednički pristup za podršku standardima koji se bave specifičnim rizicima i/ili sektorima, a ne zamenjuje te standarde.

Ovaj standard nije namenjen za sertifikaciju.

Usluge Global Standards Consortium

Naše usluge se odnose na:

Implementacija

Više o

Obuka

Više o

U skladu sa članom 15. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i članom 7. Opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (EU) 2016/679, dajem saglasnost da se podaci koji se nalaze u kolačićima koriste u svrhu boljeg korisničkog iskustva i analitike posetilaca veb sajta.