fbpx

 

 

 

 

 

 

Upravljanje otpadom i zaštita životne sredine

 

 

Upravljanjem otpadom postižu se pozitivni ekonomski efekti i smanjuje se negativan uticaj na životnu sredinu,

zdravlje ljudi, biljni i životinjski svet, predele i prirodna dobra od posebnog značaja

 

Zaštita životne sredine je odgovornost svih nas! 
 


 

 

 

 

 

 

 

Upravljanje otpadom

Svaki proizvođač otpada sa sobom nosi odgovornost u upravljanju otpadom koju obuhvataju i određene obaveze. 

Zakon o otpadu (Sl. glasnik RS", br. 36/2009 i 88/2010) jasno definiše između ostalog vrste i klasifikaciju otpada, planiranje upravljanja otpadom, subjekte upravljanja otpadom, kao i odgovornosti i obaveze u upravljanju otpadom.

Vlasnik otpada, odnosno operater, dužan je da klasifikuje otpad na propisan način i podnosi izveštaje Agenciji u skladu sa zakonom. Zakon o upravljanju otpadom predviđa novčanu kaznu od 1.500.000 do 3.000.000 dinara u slučaju da privredna društva i preduzeća ne obavljaju poslove u skladu sa planom upravljanja otpadom. U kaznene mere spada i zabrana obavljanja određene privredne delatnosti, a odgovornom licu i zabrana vršenja dužnosti do deset godina.

Naši iskusni konsultanti-predavači su kreirali program obuka koji će vam omogućiti da razvijete vaše individualne, timske i organizacione kompetencije, da unapredite znanja i veštine vaših zaposlenih i/ili partnera vaše organizacije i omogućite im da na se na najbolji način osposobe za poslovne izazove u vezi upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. 
 

Upravljanje otpadom i zaštita životne sredine

Detalji obuke
U skladu sa članom 15. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i članom 7. Opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (EU) 2016/679, dajem saglasnost da se podaci koji se nalaze u kolačićima koriste u svrhu boljeg korisničkog iskustva i analitike posetilaca veb sajta.